Voetreflex Methodiek - BewustZijn Centrum CH

Voor meer informatie of  het maken van een afspraak:    06-55724538  of   info@bewustzijncentrumch.nl
Voor meer informatie of  het maken van een afspraak:    06-55724538  of   info@bewustzijncentrumch.nl
Voor meer info:
06-55724538  
Ga naar de inhoud

Voetreflex Methodiek


Wat is voetreflex massage?

Voetreflex massage is een natuurgeneeswijze, die gericht is op het stimuleren van het zelf genezend vermogen van de mens, via de reflexzones van de voeten. Elk orgaan of orgaanstelsel in het lichaam is terug te vinden op de voet. De plaats waar dat orgaan op de voet terug komt noemen we een reflexgebied. In het reflex gebied eindigen de zenuwen, die invloed hebben op het betreffende orgaan. Door de reflexgebieden te masseren wordt er gezorgd voor goede doorstroming van energie. De doorbloeding wordt verbeterd en de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd


Het effect van voetreflex massage

Voetreflex massage kan zowel bij fysieke als emotionele klachten werken. Het kan ook preventief toegepast worden. Denk bijvoorbeeld aan stress en de gevolgen, die dit op de lange termijn op lichaam en geest kan hebben. Klachten als hoofdpijn, stress, darm problemen en vermoeidheid kunnen sterk verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Bovendien werkt voetreflex massage altijd ontspannend. Ook tijdens de zwangerschap is het een goede ondersteuning!


Voetreflex massage iets voor u?

Voetreflex massage kan prima naast andere reguliere en complementaire behandel methoden worden toegepast.

Naast het volgen van behandelingen met een aaneengesloten traject is er ook de mogelijkheid om van een weldadige eenmalige voetreflex massage te genieten. Hierbij is het accent gericht op ontspanning en zullen voetreflex massage en reguliere massage zich in een vloeiend geheel afwisselen.

Langdurige of chronische klachten zullen in een behandel traject van meerdere behandelingen bij voorkeur 1x per week behandeld worden. Ook zal ik stimuleren in het leren herkennen en behandelen van je eigen reflexgebieden, zodat de behandeling een groter effect kan hebben door jouw eigen herstel te bevorderen.
Hoe ziet de behandeling eruit?

Voorafgaand aan de voetreflex behandeling wordt er gekeken of de oorzaak van de klacht (en) in verband staat met stoornissen van bepaalde lymfe systemen, organen,  botten , spieren, gewrichten of vaat systemen.

Eventueel aanvullende adviezen ten aanzien van leef situaties, houding- en voedingsadviezen en motivatie in je eigen herstel zal ik bevorderen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Er is geen duidelijk antwoord te geven op deze vraag. Ieder mens reageert nu eenmaal anders op een behandeling. Het afnemen van de hoeveelheid van de behandelingen zal afhankelijk zijn van de reacties van de cliënt.

De behandeling zal bestaan uit:

  • Anamnese
  • Inspectie
  • Tast onderzoek
  • Beoordeling en uit verwijzing eventueel
  • Voetreflex behandeling


Terug naar de inhoud